ŠTA SU KOMŠIJE DANKE ILIĆ ISPRIČALE NAKON NJENOG NESTANKA? Rade je tada bio na njivi, a šta je video?
Trajkovići, Foto: Mondo

saslušanje u zaječaru

ŠTA SU KOMŠIJE DANKE ILIĆ ISPRIČALE NAKON NJENOG NESTANKA? Rade je tada bio na njivi, a šta je video?

Rade Trajković naveo je da poznaje obe porodice, i Ilić i Dragomirović, ali da u Banjskom polju Ivanin otac i deda imaju pojatu

Objavljeno:

U Višem tužilaštvu u Zaječaru, u vezi istrage nestanka i ubistva dvogodišnje Danke Ilić, danas bi trebalo da bude saslušano troje svedoka, bračni par iz Banjskog polja, Živanka i Rade Trajković, kao i D.J., koji je, navodno, na dan nestanka male Danke Ilić, video osumnjičene D.D. i S.J.

Živanka i Rade Trajković stanuju u istoj ulici u kojoj je imanje iz čijeg dvorišta je 26. marta ove godine nestala dvogodišnja Danka Ilić, koja do danas nije pronađena. Tog dana su Trajkovići bili tu, izašli su da rade u bašti, a Rade je detaljno za portal Nova.rs opisao šta se događalo tog dana u Banjskom polju.

Rade je tada rekao da su on i njegova supruga videli tog utorka, 26. marta, kada je majka devojčice Ivana, došla sa decom na imanje, gde se nalazi i stara pojata. Iz tog dvorišta je oko 13.45 časova nestala dvogodišnja Danka Ilić. Rade Trajković tada je izjavio za Nova.rs da su čuli dečiju graju, da bi im potom došla dvojica policajaca koji su tragali za Dankom.

Rade Trajković naveo je da poznaje obe porodice, i Ilić i Dragomirović, ali da u Banjskom polju Ivanin otac i deda imaju pojatu.

Poznajem i jednu i drugu porodicu, ali ovde u Banjskom polju su živeli Dragomirovići, Ivanin deda. Povukli su se u Brestovac, prodali su svu stoku, prestali da se bave poljoprivredom, ali im je ovde ostala pojata. Dolaze jednom mesečno, obilaze“, rekao je Trajković.

Rade Trajković
Rade Trajkovićfoto: Damir Dervišagić

Rade o kobnom danu navodi da je bio na njivi sa suprugom kada je video Ivanu.

Tog dana smo žena i ja postavljalji foliju preko jagoda i videli smo ženu sa decom kada su stigli tamo, čuli smo dečiju graju. Posle nekog vremena, dok smo radili, ne bih znao tačno vreme, videli smo policiju kako odlazi gore i jedan automobil u kome je bio otac devojčice, nismo znali šta se dešava“, rekao je Rade.

Kako je izjavio nekoliko dana posle nestanka devojčice, ubrzo im je policajac prišao.

„Došla su dva policajca ii pitali nas da li smo išta videli, da li smo videli malu Danku. Posle toga smo obustavili rad i uključili se u potragu kao i svi ljudi, međutim… ništa. Sve je pregledano. Šuma je obiđena 15 puta. Nadamo se da će biti najbolji ishod“, ispričao je tada Trajković, jedan od prvih komšija porodice nestale Danke Ilić.

Banjsko polje
Banjsko poljefoto: Nemanja Nikolić

Policajci su 4. aprila uhapsili D.D. (50) i S.J. (50), radnike JKP „Vodovod“ iz Bora, koji su tog dana čitali vodomere u Borskom polju. Oni su osumničeni da su 26. marta službenim automobilom udarili devojčicu koja je izašla iz dvorišta. Po policijskoj vezriji, misleći da je mrtva, stavili su je u automobil, ali kada se devojčica osvestila, jedan od osumnjičenih ju je ugušio. Njeno telo su, kako tvrde u istazi, bacili prvo na deponiju na Starom banjskom putu, a navodno posle premestili na nepoznatu lokaciju.

Telo nesrećne devojčice nije pronađeno, a u međuvremenu je u policijskoj stanici umro D.D., rođeni brat osumnjičenog, kojeg je policija sumnjičila da je pomagao u premeštanju tela žrtve.

Bonus video:

00:28

Osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić u tužilaštvu

(Espreso/ Nova S / Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.